keskiviikko 14. maaliskuuta 2018

Here comes the...GROOM!

Kävimme viime viikolla Manschett-nimisessä herrojen pukeutumiseen erikoisliikkeessä, joka on avattu viime vuoden puolella Turkuun. Olimme valinneet Love me do -häämessuiltakin tutun miesten tyylitaituri Hasanin vastaamaan sulhasen hääpäivälookin rakentamisesta ja valinta oli täydellinen. Ilpo haluaa vähän erikoisemman puvun häihin, joten onneksi tutustuimme Tyylivallankumous-teemalla avattuun palveluun ja päätimme ajaa Helsingistä Turkuun pukuasioissa, sillä Manschettissa vasta hienoja pukuja ja asusteita onkin! 

Itse liike on tyylikäs, kuten puvut ja asusteetkin ja yllätyimme myös pukujen ja asusteiden asiallisesta hinnoittelusta. Palvelussakaan ei ollut moitteen sanaa. Se oli mitä mahtavinta ja meillä oli tosi hauskaa!

Last week we visited Manschett, a gentlemen's outfitter, which was opened last year in Turku. Known also from Love me do wedding fair, we managed to get Hasan to take on the task of building the groom's wedding day look, and the choice was perfect. Ilpo wants a special suit for the wedding, so we looked into this Style Revolution- themed service and decided to drive to Turku from Helsinki, as the suits and accessories at Manschett really are something! 

The boutique itself is stylish, like the suits and accessories, and we were surprised at how well- priced everything is. Could not fault the service either. It was fantastic and we had such fun! 


Hasan palveli saapuessamme toista herrasmiestä, mutta odotellessamme hän antoi meille kuvia katseltavaksi erilaisista puvuista ja hänen ihastuttava assistenttinsa Salla näytti meille  erilaisia asusteita, joita liikkeestä löytyi. Melkein puolet liiikkeen puvuista oli suoraan Ilpon mieleen, mutta hän ihastui eniten yhteen tiettyyn asusteyhdistelmään, joten kokonaisuutta ruvetaan rakentamaan tämän ympärille. En paljasta minkälainen se on, mutta kerron sen verran, että se löytyy tämän blogipostauksen kuvista! Solmioita, rusetteja ja taskuliinoja oli laidasta laitaan: hillittyjä, yksiväristä, räväkkää, kuosi-ilotulitusta, rauhallista, metallia! ja ihan kaikkea siltä väliltä.

When we arrived, Hasan was serving another gentleman, but as we waited he gave as pictures of different suits to look at and his charming assistant Salla showed us different accessories. Almost half of the suits were to Ilpo's liking, however since he fell in love with a particular accessory set, the outfit will be built around that. I will not reveal what this accessory set looks like, but I will say that it is in one of the pictures in this blog post! There was a vast variety of ties, bowties and handkerchiefs of all kind: subtle, one- coloured, adventurous, patterned and even metal! 





Manschettissa voi rakentaa omanlaisen pukukokonaisuuden sillä pukuja, paitoja ja asusteita on niin moneen makuun ja kannattaa kysyä lisää Hasanilta, joka vastaa myös liikkeen sisäänostoista. Se magein puku saattaa löytyä kuvakansiosta tai jopa Hasanin kännykästä, sillä hän käy säännöllisesti kuvaamassa uusia pukumalleja valmistajan luona. Voi esimerkiksi valita ensin asusteita, jotka luo mielikuvan siitä, millaista ja miten rohkeaa tai perinteistä kokonaisuutta sulhanen on hakemassa. Juhlapukujen ja asusteiden lisäksi Manschettista löytyy muuten myös pikkutakkeja, villakangastakkeja sekä neuleita ja joitain kenkiäkin. 

At Manschett you can build your own outfit, as there are so many different kinds of suits, shirts and accessories, everyone is bound to find something they like. Hasan is the purchasing agent, so the perfect suit may be found in a photo catalogue or from Hasan's mobile phone, as he often takes pictures of new suits at the manufacturer. For example, you can first choose the accessories which will set the picture on how traditional or how different you want to go with your outfit. Apart from suits and accessories, Manschett stocks blazers, wool coats, jumpers and even some shoes. 




Olin itse, ja olen edelleen aivan tohkeissani tuosta liikkeen valikoimasta ja mahdollisuuksista, sekä siitä, että Suomesta löytyy näin upea liike, joka tarjoaa jokaiselle jotain. Tietenkin tärkeintä on se, että Ilpo oli tyytyväinen valikoimaan ja palveluun. Hasan kertoi, että hän on menossa valmistajan luo pian uudelleen ja hänellä on pari pukua mielessä joista Ilpo voisi tykätä, joten jäämme odottamaan seuraavaa groom fittingiä! Mitat on otettu ja se tylsä osuus sovituksista on nyt pois alta. Paitsi että sekään ei ollut yhtään tylsää, sillä Hasan onnistui tekemään siitäkin hauskan! 

I was, and still am very excited about the variety and endless possibilities, and also about the fact that such a place can be found in Finland. Of course, the most important thing is that Ilpo was happy with the selection and the service. Hasan said that he is going to the manufacturer soon and has a couple of suits in mind that Ilpo might like, so we shall wait for the next fitting! Measurements have been taken down, so that boring bit is out the way, except it was not boring at all since Hasan managed to make that fun too! 



Manschettin ilmapiiri on rento, osaava, ammattimainen ja hauska, juuri sopiva sulhaselleni ja itsellenikin, ja liikkeestä poistuessamme juttelimmekin siitä, että kaikille miehelle puvun valinta ei ole mikään hauska tilanne, enemmänkin se voi olla kiusallinenkin. Tämä groom fitting oli tehty helpoksi ja hauskaksi tilanteeksi, jossa jöröinkin tyyppi heittäytyisi mukaan huomaamattaan.

Jäämme innolla molemmat odottamaan seuraavaa käyntiä Manschettiin! 

The atmosphere at Manschett is relaxed professional and fun, exactly what my groom and I appreciate, and as we left the shop, we spoke about how choosing a suit might not be a fun experience for all men, maybe even an awkward one. This fitting was made easy and fun, where even the most serious man would feel relaxed enough to join in the fun. 

We both anxiously await the next visit to Manchett! 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti